Loimaa


ALPO JAAKOLAN PATSASPUISTO
Aura-Pirkkatie 84, Loimaa


Alpo Jaakolan patsaspuisto on ainutlaatuinen ja kiehtova kokonaisuus, jossa luonto ja suurikokoiset veistokset muodostavat mielikuvituksellisen symbioosin. Professori Alpo Jaakola (1929-1997) oli Loimaalaissyntyinen taiteilija, joka tunnetaan myös Saviseudun Shamaanina.

Kesällä patsaspuiston vieressä sijaitsevassa vanhassa kuivurirakennuksessa toimii taidegalleria. Puistossa on kesäkahvila.

www.loimaa.fi


LOIMAAN KOTISEUTUMUSEO
Kanta-Loimaantie 13, Loimaa


Loimaan kotiseutumuseo sijaitsee Kanta-Loimaan kirkonmäellä, osoite Kanta-Loimaantie 13. Loimaa-Seura avasi entiseen lainajyvästöön kotiseutumuseon v. 1962. Muutaman tuhannen esineen perusnäyttely on kertomus maatalouden, maaseutuelinkeinojen ja kotitalouden vaiheista sekä paikallista ja Suomen historiaa 1700-1900 luvuilta. Kesäisin järjestetään erilaisia teemanäyttelyitä. Museo ei ole avoinna 2020.

www.loimaaseura.fi


SUOMEN MAATALOUSMUSEO SARKA
Vanhankirkontie 383, Loimaa


Suomen maatalousmuseo Sarka esittelee suomalaisen maatalouden ja ruuan tarinaa Loimaalla. Maatalouden aika -näyttelyssä näet ja koet koko suomalaisen maatalouden 3000-vuotisen tarinan. Perinteisen maatalouden töihin ja työvälineisiin tutustut Ennen koneita -näyttelyssä. Koneista voimaa! kertoo maatalouden koneistumisesta. Lisäksi vaihtuvia näyttelyjä sekä lounasravintola, museomyymälä ja tapahtumia. Tule viihtymään kanssamme!

www.sarka.fi