Loimaa


ALPO JAAKOLAN PATSASPUISTO
Aura-Pirkkatie 84, Loimaa


Alpo Jaakolan patsaspuisto on ainutlaatuinen ja kiehtova kokonaisuus, jossa luonto ja suurikokoiset veistokset muodostavat mielikuvituksellisen symbioosin. Professori Alpo Jaakola (1929-1997) oli Loimaalaissyntyinen taiteilija, joka tunnetaan myös Saviseudun Shamaanina.

Kesällä patsaspuiston vieressä sijaitsevassa vanhassa kuivurirakennuksessa toimii taidegalleria. Puistossa on kesäkahvila.

www.loimaa.fi


SUOMEN MAATALOUSMUSEO SARKA
Vanhankirkontie 383, Loimaa


Suomen maatalousmuseo Sarka esittelee suomalaisen maatalouden ja ruuan tarinaa Loimaalla. Maatalouden aika -näyttelyssä näet ja koet koko suomalaisen maatalouden 3000-vuotisen tarinan. Perinteisen maatalouden töihin ja työvälineisiin tutustut Ennen koneita -näyttelyssä. Koneista voimaa! kertoo maatalouden koneistumisesta. Lisäksi vaihtuvia näyttelyjä sekä lounasravintola, museomyymälä ja tapahtumia. Tule viihtymään kanssamme!

www.sarka.fi


LOIMAAN KOTISEUTUMUSEO
Kanta-Loimaantie 13, Loimaa


Loimaan kotiseutumuseo sijaitsee Kanta-Loimaan kirkonmäellä, osoite Kanta-Loimaantie 13. Loimaa-Seura avasi entiseen lainajyvästöön kotiseutumuseon v. 1962. Muutaman tuhannen esineen perusnäyttely on kertomus maatalouden, maaseutuelinkeinojen ja kotitalouden vaiheista sekä paikallista ja Suomen historiaa 1700-1900 luvuilta. Kesäisin järjestetään erilaisia teemanäyttelyitä. Museo ei ole avoinna 2020.

www.loimaaseura.fi