Mynämäki


JUKON MAATALOUSKONEET
Sunilantie 90, 23100 Mynämäki


Sunilan navetan yläkerrassa sijaitsevassa museonäyttelyssä voi tutustua Lauri Junnilan konepajalla suunniteltuihin ja valmistettuihin tuotteisiin.

KARJALAN KOTISEUTUMUSEO
Karjalankyläntie 60, 23100 Mynämäki


Museo kertoo entisestä Karjalan kunnasta (Karjala Tl) sekä sen asukkaiden elämästä ja elinkeinoista. Erikoisuutena on Aistin kivikautista asuinpaikkaa esittelevä osio.

www.mynamaki.fi


KORVENSUUN KONEPAJAMUSEO
Suorsalantie 26, 23100 Mynämäki


Museo esittelee Korvensuussa valmistettujen maatalouskoneiden ohella autenttista 1950-luvun konepajamijöötä sellaisena kuin se jäi töiden päätyttyä vuonna 1963. Museossa kuvattiin Onneli ja Anneli -elokuvasarjan neljättä osaa – Onneli, Anneli ja nukutuskello.

www.mynamaki.fi


MIETOISTENLAHDEN LINTUVESIALUE
Saarentie 230, 23140 Mynämäki


Mynälahden perukka eli Mietoistenlahti on yksi maamme arvokkaimmista lintuvesistä. Alueella on kaksi lintutornia, Vasikkahaan torni ja Perhetorni sekä Silakkarin esteetön lintulava ja maisemakalliot. Alueen polut ja tornit muodostavat kokonaisuuden, joka tarjoaa hyvät mahdollisuudet päiväretkeilyyn. Perhetornille menee myös uusi polku muodostaen rengasreitin.

Mietoistenlahti

MYNÄMÄEN ASEMANSEUDUN LUONTOPOLKU
Opintie 36, 23100 Mynämäki


Asemanseudun luontopolku lähtee Mynäjoen rannasta (reitin infotaulu). Viitoitettu reitti vie Linnavuorelle, Kurasmäen tammimetsän lehtojensuojelualueelle sekä Rauasvuorelle. Reitti on hyvin merkitty ja opastettu. Karttoja on myös Asmandian infotaulun luona olevassa postilaatikossa. Luontopolun kokonaispituus on 6 km, mutta matkailija voi valita myös lyhyemmän osuuden (noin 2 km). Rannassa sijaitseva laavu on avoin kaikille.

www.mynamaenseutu.net

MYNÄMÄEN PYÖRÄILYREITISTÖ
Pyhäntie 2

Mynämäen pyöräilyreitit sopivat hyvin päiväretkeilyyn. Ne ovat helppokulkuisia ja noin 6–14 km pituisia. Mynämäen eteläosa on alavaa entistä merenpohjaa. Reittien varrelta löytyy mielenkiintoisia nähtävyyksiä sekä levähdys- ja ruokailupaikkoja. Reitistön kartta löytyy kunnan verkkosivustolta.

www.mynamaki.fi

TAVASTILAN KOTISEUTUMUSEO
Tavastilantie 11, 23120 Mietoinen


Museo sijaitsee Mynäjoen varrella keskiaikaisen Alasjoen kartanon mailla. Historiallisten asiakirjojen mukaan rälssimies Olavi Tavast olisi ostanut Alasjoen kartanon vuonna 1375. Hänen pojastaan, Mauno II Tavastista, tuli Suomen kuuluisin keskiaikainen piispa.

www.mynamaki.fi


VANHA YHTEISKOULU
Keskuskatu 19, 23100 Mynämäki


Vahnassa Yhteiskoulussa on kolme museohuonetta: Pappilan Sali, Silo ja Kaunotar sekä taidemaalari Olavi Ahlgrenin taidenäyttely.

www.mynamaki.fi