Paimio


KÄSITYÖMUSEO MIILA
Kirjakuja 2, Paimio


Miila on pieni ja kodikas käsityömuseo Paimion keskustassa, Vistantien varrella, vanhassa funkistalossa. Näyttelyissä pääsee aikamatkalle kädentaitojen historiaan ja käsitöiden merkitykseen arjessa ja juhlassa. Museossa on nyt kokonaan uudet näyttelyt! Lisäksi myös käsityöaiheinen museokauppa.

Aukioloajat ja lisätiedot:
www.kasityomuseomiila.fi
facebook.com/kasityomuseomiila
instagram.com/paimionmuseot


AUGUST PYÖLNIITUN MUSEO
Maljamäentie 132, Paimio


August Pyölniittu (1887 ̶ 1979) oli paimiolainen itseoppinut tiedemies ja kyläoriginelli, joka jätti jälkeensä uskomattoman määrän käsikirjoituksia; päiväkirjan, keksintöjä, laskelmia, esseitä ja muistiinpanoja. Pyölniittu sai jo elinaikanaan lempinimen ”Paimion viisas”. Museossa voi tutustua tämän erityisen henkilön asuin- ja työskentely-ympäristöön ja vaatimattomaan perheen elämään.

Museo on avoinna heinäkuussa sunnuntaisin sekä kesäkautena tilauksesta.

www.pyolniittu.fi


PAIMION SÄHKÖMUSEO
Vistantie 24a, Paimio


Sähkötekniikan erikoismuseo Paimion Sähkömuseo esittelee sähköntuotannon ja –jakelun ja –käytön historiaa varsinaissuomalaisesta näkökulmasta esinein, tekstein, valokuvin ja videoin. Vuoden 2020 uutuuksissa pääsee tutustumaan helikoptereilla suoritettavaan johtokäytävien harventamiseen sekä sähköautojen latauspisteisiin. Museossa on myös museokauppa, kahvila ja matkailuneuvontapiste.

www.paimionsahkomuseo.wordpress.com


PATSASTELUA VISTALLA -KULTTUURIKÄVELYREITTI
Vistantie 18, Paimio (lähtöpaikka)


Paimion keskustassa eli Vistalla sijaitseva, noin kolme kilometriä pitkä Kulttuurikävelyreitti. Sen varrella on 11 kohdetta, esimerkiksi muistomerkkejä, -laattoja ja patsaita. Kierros on pituudeltaan hieman alle kolme kilometriä. Kierrokselle voi lähteä mistä tahansa kohtaa reittiä, mutta oiva lähtöpaikka on Paimion kaupungintalo-kirjasto.

www.paimio.fi/kulttuurikavelyreitit


VÄHÄJOKIPOLKU
Ahdetie 16, Paimio (lähtöpaikka)


Paimionjoen sivuhaaran, Vähäjoen varrelle vuonna 2019 valmistunut, noin 1,5 km pitkä valaistu ulkoilureitti. Sen varrella on kolme opastaulua, joissa valotetaan alueen luonnon erityispiirteitä ja historiaa. Reitiltä on myös hyvät yhteydet Paimion Jokipuistoon (Sahurintie) sekä Oinilan Jokipolulle (Sähköyhtiöntie 4).

www.paimio.fi/vahajokipolku