Salo


KISKON KIVIMAKASIINI
Toijantie 14, 25460 Kisko


Kivimakasiini on Kisko-Seuran toiminnan keskus, jossa järjestetään kesäisin monipuolisesti kulttuuritapahtumia ja taidenäyttelyitä.

Tutustu kesäohjelmaan:
www.kiskoseura.fi


MATHILDEDAL
25660 Salo


Mathildedalin ruukkikylä sijaitsee Teijon kansallispuiston kupeessa, puhdasvetisen Matildanjärven ja meren äärellä. Hyväntuulisessa ja eläväisessä kylässä järjestetään konsertteja, keikkoja, taidenäyttelyitä, teatteria, tapahtumia ja monenlaisia juhlia läpi vuoden. Kylä sijaitsee meren äärellä reilu 20 kilometriä Salosta Rannikkoreitti –pyöräreitin varrella.

Lisätiedot:
www.visitmathildedal.fi


MERITALON MUSEO
Moisionkatu 18, 24100 Salo

Meritalon museo huokuu 1800-1900-luvun vaihteen tunnelmaa. Täällä pääsee katsomaan, miltä näytti 1900-luvun alun koulussa ja kuinka opettajaperhe asui koulun yhteydessä. Museon kokoelmissa on runsaasti kouluesineitä sekä asumiseen ja eri elinkeinoihin liittyvää esineistöä. Meritalon museo on avoinna
25.6.-9.8.2020 ke-su 12-16 ja Varsinais-Suomen museopäivänä su 30.8. klo 12-16.

Lisätiedot:
www.salomus.fi


RIKALANMÄKI
Rikalantie 74, 24800 Salo


Rikalanmäki tarjoaa elämyksiä, kulttuuria ja historiaa. Opastettu muinaispolku kertoo alueen rautakautisesta asutuksesta ja elämästä. Rikalan krouvi sijaitsee 1800-luvun puolivälissä rakennetussa tiilirakennuksessa ja on ollut aikoinaan Wiurilan kartanon entinen kärrytalli. Mäellä järjestetään myös juhlia, konsertteja, teatteriesityksiä ja muita tapahtumia.

Lisätietoja:
www.rikalanmaki.fi
www.teatteriprovinssi.fi


SALON ELEKTRONIIKKAMUSEO
Salorankatu 5-7 (Astrum-keskus), ovi 3, 24240 Salo


Tutustu salolaiseen elektroniikkateollisuuteen aina radioista älypuhelimiin. Museossa on Made in Salo -näyttelyn lisäksi esillä erilaisia puhelimia, radioita, televisioita, monitoreja lisälaitteineen sekä pelattavana vanhoja videopelejä.

Lisätiedot


SALON RETKEILYKOHTEET

Salossa on useita ainutlaatuisia retkeilykohteita, joissa voi tutustua rikkaaseen kulttuurihistoriaan ja monimuotoiseen luontoon. Muinais- ja kulttuuripolut kertovat seudun varhaisten ihmisten ja elämän tarinaa. Luontopoluilla ja koskiympäristöissä voit tutustua lintuihin, kasveihin ja aikojen muovaamaan maisemaan.

www.salo.fi/retkeilykohteet


TRÖMPERIN KESTIKIEVARI
Vanha Turuntie 1326, 25240 Hajala


Idyllinen pihapiiri toivottaa tulijan tervetulleeksi menneiden vuosisatojen tunnelmaan. Halikon Hajalassa sijaitseva rakennus oli alun perin pappilan torppa, ja sen vanhin osa on 1700-luvulta. Tarinoiden mukaan kreivit ja kuninkaalliset kävivät aikoinaan paikalla toimineessa kestikievarissa metsästys- ja ravustusretkillään.

Aukioloajat ja lisätiedot


VILJO HURMEEN ATELJEEKOTI
Muurlantie 309, Muurlan kirkonkylä


Muurlalaissyntyisen taidemaalari Viljo Hurmeen (1893-1987) ateljeekoti on pääosin taiteilijan itsensä suunnittelema. Monet sisustuksen yksityiskohdat ovat myös Hurmeen kädenjälkeä ja huonekalut alkuperäisiä 1940- ja 1950-luvulta. Kodista löytyy lisäksi kokoelma Hurmeen teoksia sekä kesäisin vaihtuva taidenäyttely. Taiteilijakoti avoinna 28.6 – 30.8.2020 sunnuntaisin klo 12 – 16. Ryhmille tutustumiset sopimuksen mukaan.

www.muurla.fi


WIURILAN KARTANO
Viurilantie 126, 24910 Halikko, Salo


Wiurila, yksi Suomen merkittävimmistä kartanoista, on ollut Armfeltin suvun omistuksessa vuodesta 1787. Tänään Wiurilassa voi kokea monia elämyksiä kun historia kohtaa nykypäivän. Engelin suunnittelemassa talousrakennuksessa on kartanon Koti- ja Hevosvaunumuseo ja kesäisin vanhat viljamakasiinit, entinen tervavarasto, holvimainen kellari ja kaariholvin kellotorni, avataan taidenäyttelyitä varten. Suojeltuihin tiloihin ja näyttelyihin pääsee tutustumaan ilman pääsymaksua.

Lisätietoja:
www.wiurilankartano.fi