Loimaa


ALPO JAAKOLAN PATSASPUISTO
Aura-Pirkkatie 84, Loimaa


Alpo Jaakolan patsaspuisto on ainutlaatuinen ja kiehtova kokonaisuus, jossa luonto ja suurikokoiset veistokset muodostavat mielikuvituksellisen symbioosin. Professori Alpo Jaakola (1929-1997) oli Loimaalaissyntyinen taiteilija, joka tunnetaan myös Saviseudun Shamaanina.

Kesällä patsaspuiston vieressä sijaitsevassa vanhassa kuivurirakennuksessa toimii taidegalleria. Puistossa on kesäkahvila.

Lisätietoja


HARJUREITTI
Säkyläntie 717, 32560 Virttaa


Pikku-Lapiksikin kutsutun Harjureitin upeissa maisemissa ja poikkeuksellisessa maastossa – kuiva kangasmetsä, harjuluonto ja korkeuserot – liikut ja nautit luonnosta ympäri vuoden. Talvisin on hyväkuntoiset ja monipuoliset reitit hiihtoon, keväästä syksyyn vaellusta, juoksua ja pyöräilyä sekä syksyisin marjastusta ja sienestystä. Reitin varrella on idyllinen Myllylähteen luontoalue ja harjukuopassa sijaitseva Kankaanjärvi. Reiteillä on laavuja ja kotia polttopuineen sekä puuceet.

Lisätietoja


KREKILÄN MYLLY JA LUONTOPOLKU
Niinijoentie 316, 32410 Loimaa


Krekilän mylly sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Loimaalla Krekilän kylässä Kuivakosken partaalla. Kuivakoskessa tiedetään olleen myllyn tai pari ainakin 1600-luvun alusta asti. Myllyn ja sen kupeessa olevan sahan toiminta hiipui 1970-luvun alussa ja nykyisin mylly on avoin matkailukohde. Myllyn pysäköintipaikalta alkaa luontopolku opastauluineen, pituus noin 800 m.

Myllyllä toimii Krekilän Kesäteatteri, esitykset kesä- heinäkuun vaihteessa.

Lisätietoja


LOIMAAN KOTISEUTUMUSEO
Kanta-Loimaantie 13, Loimaa


Loimaan kotiseutumuseo sijaitsee Kanta-Loimaan kirkonmäellä, osoite Kanta-Loimaantie 13. Loimaa-Seura avasi entiseen lainajyvästöön kotiseutumuseon v. 1962. Muutaman tuhannen esineen perusnäyttely on kertomus maatalouden, maaseutuelinkeinojen ja kotitalouden vaiheista sekä paikallista ja Suomen historiaa 1700-1900 luvuilta. Kesäisin järjestetään erilaisia teemanäyttelyitä. Museo ei ole avoinna 2020.

Lisätietoja


MELLILÄJÄRVI
Huovintie 1, 32300 Mellilä


Melliläjärven keidas on puhdas ja kimaltelevan kirkas tekojärvi hiekkarantoineen. Uimarannalta löytyvät hyppytorni, lastenallas, pukukopit ja ulkosuihku. Melliläjärvellä on kesäisin rantakahvila, josta voi myös vuokrata mm. rantalentopalloja, pihapelejä, sup-lautoja ja frisbeegolf-kiekkoja. Rannan läheisyydessä sijaitsevat beach volley -kentät, 18-väyläinen frisbeegolf-rata sekä järven ympäri kulkeva kuntorata.

Lisätietoja


SUOMEN MAATALOUSMUSEO SARKA
Vanhankirkontie 383, Loimaa


Suomen maatalousmuseo Sarka esittelee suomalaisen maatalouden ja ruuan tarinaa Loimaalla. Maatalouden aika -näyttelyssä näet ja koet koko suomalaisen maatalouden 3000-vuotisen tarinan. Perinteisen maatalouden töihin ja työvälineisiin tutustut Ennen koneita -näyttelyssä. Koneista voimaa! kertoo maatalouden koneistumisesta. Lisäksi vaihtuvia näyttelyjä sekä lounasravintola, museomyymälä ja tapahtumia. Tule viihtymään kanssamme!

Suomen maatalousmuseo Sarka esittelee suomalaisen maatalouden ja ruuan tarinaa Loimaalla. Maatalouden aika -näyttelyssä näet ja koet koko suomalaisen maatalouden 3000-vuotisen tarinan. Perinteisen maatalouden töihin ja työvälineisiin tutustut Ennen koneita -näyttelyssä. Koneista voimaa! kertoo maatalouden koneistumisesta

Lisätietoja


VESIKOSKEN MYLLY
Hirvikoskentie 10, 32200 Loimaa


Vesikosken mylly sijaitsee Loimijoen varrella. Mylly on osa Vesikosken historiallista tehdasaluetta, joka luokitellaan valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi. Myllyrakennus on vuodelta 1888, mutta samalla paikalla on harjoitettu myllytoimintaa keskiajalta lähtien. Vesikoski ja Hirvikoski olivat maatalousvaltaisen Loimaan seudun merkittävimpiä myllypaikkoja 1800-luvulla, ja alue edustaa seudun varhaisen teollisuuden ydintä.

Lisätietoja