Naantali


NAANTALIN MUSEO
Mannerheiminkatu 21, Naantali


Esittelemme Naantalin ja naantalilaisten historiaa viehättävässä vanhankaupungin ympäristössä. Museon suojaisaan puutarhaan voit istahtaa vaikka lukemaan ja lapsille on tarjolla leikki-aitta kauppa- jo kotileikkejä varten. Museokauppa Säsongista löytyy matkamuistoja ja lahjoja. Kesän teemanäyttelyssä ”Suihketta kainaloon” esitellään puhtauden ja hygienian historiaa.

Aukioloajat ja lisätiedot:
www.naantali.fi/museo


KOTISEUTUMUSEO JA NUOTTAMAKASIINI RYMÄTTYLÄSSÄ
Kirjalan kirkkotie 2, Rymättylä


Museo sijaitsee Maskulaisten maatalon alkuperäisissä rakennuksissa. Harvassa kotiseutumuseossa on jäljellä neljä alkuperäistä rakennusta: päärakennus, maitohuone, vanhanväenrakennus eli pikkutupa ja makasiini. Museoalueella on myös laka-aitta, luhti, paja, huussi, tuulimylly ja savupirtti. Pihapiiri on museon aukioloajan ulkopuolellakin tutustumisen arvoinen kohde.

Aukioloajat ja lisätiedot:
www.rymattyla-seura.fi


SILLIPERINNEMUSEO DIKSELI JA MYLLYMUSEO
Rööläntie 394, 21150 Röölä


Suomen ainoa sillimuseo! Rymättyläläinen Saukko-sillinkalastuslaivasto teki ensimmäisen pyyntimatkansa 1940-luvulla ja viimeisen 1970-luvulla. Silliperinnemuseosta löytyy vanhan silliperinteen, sillitehtaan ja Saukko-laivojen esineistöä ja valokuvanäyttely Kylähuoneessa.
Myllyn toiminta aloitettiin 1911. Koneet ovat vieläkin toimintakuntoisina. Laivapuusepät kokosivat aikoinaan koneet.

Aukioloajat ja lisätiedot:
www.roola.fi


KOLLOLAN KOTISEUTUTALO
Kollolantie 2, Merimasku


Kollolan kotiseututalon historia juontaa juurensa aina 1700-luvulle. Torpan sisustus on sen viimeisen asukkaan jäljiltä. Pihapiiristä löytyvät myös sauna, liiteri, navetta ja kaunis pihapiiri päärynä- ja omenapuineen ja istutuksineen.

Aukioloajat ja lisätiedot:
www.merimasku.fi


LUOLALANJÄRVEN LUONTOPOLKU
Järveläntie 10, Naantali


Luolalanjärvi sijaitsee kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta. Sen historia liittyy tiiviisti Naantalin kehittymiseen. Järvi on teollisuuden ja liikenteen ympäröimä, mikä näkyy monin tavoin järven tilassa ja sen ympäristössä. Järveä kiertää noin 3 km mittainen luontopolku ja se on oivallinen lintujen seurantaan: rannalla on kaksi lintutornia, joista toisessa on ramppi liikuntarajoitteisille.

Lisätiedot:
www.naantali.fi


LUONTOPOLKU SILMU LUONNONMAALLA
Haijaisten toimintakeskus, Suutarintie 5, Naantali


Luonnonmaa on vanhinta Naantalia. Siellä on ollut asutusta jo 1100-luvulla. Reitille vanhaan kulttuurimaisemaan pääset Haijaisista entisen koulun nurkalta. Noin 4 km pitkä polku on viitoitettu aurinkotunnuksin merkityillä kylteillä. Matkan varrella voit ihailla näköalapaikalta maisemia ja välipalan voit nauttia laavulla, jossa on myös tulentekopaikka. Reitiltä on viitoitus Villan tilan uimapaikalle, jossa voit välillä pulahtaa mereen virkistäytymään.

www.naantali.fi


NAANTALIN KESKIAIKAINEN LUOSTARIKIRKKO
Nunnakatu 1, Naantali

Naantalin kirkon historia on ainutlaatuinen Suomessa. Vuonna 1443 kuningas Kristoffer Baijerilaisen allekirjoittama vahvistuskirja merkitsi lupaa birgittalaisluostarin rakentamiselle Ailostenniemelle. Luostarin kainaloon syntyi kaupunki, Naantali, Nådens dal eli armon laakso. Kaunis ja avara kivikirkko on monelle tuttu myös konserttipaikkana. Kirkko sijaitsee aivan meren ja Vanhankaupungin rannassa ja on varmasti kaupungin tunnetuin maamerkki.

www.visitnaantali.com