Turku


KULTTUURIKUNTOILE TURUSSA!

Eläydy ja tutustu Turkuun Aurajokivarren kulttuurikuntoilureitillä, jossa yhdistyy pirteästi sekä kulttuuri että liikunta. Neljätoista eri reittiä tutustuttavat sinut Turkuun niin ihmeiden, rakkaustarinoiden, patsaiden kuin kaupunkitarinoiden kautta. Kulttuurikuntoilun tarjoamien eri näkökulmien ja teemojen kautta Turku näyttäytyy varmasti uutena!

Lataa maksuton Citynomadi-sovellus. Etsi reitit hakusanalla ”kulttuurikuntoilu”.

Paperikartat Turun kirjastoista ja matkailuinfosta.

www.turku.fi/kulttuurikuntoilu


SAMPPALINNAN MAAUIMALA
Volter Kilvenkatu 2, Turku

Samppalinnan maauimala palvelee uimareita, vesijuoksijoita, uimahyppääjiä ja muuten vaan pulikoivia. Myös auringonottajille on tilaa, ja pikkuväelle on oma lasten allas.

KUPITTAAN MAAUIMALA
Blomberginaukio 2, Turku

Lapsiperheiden rakastama Kupittaan maauimalassa on iso liukumäki ja tilaa polskia ja peuhata vedessä.

Kummassakin maauimalassa viihtyy vaikka koko päivän. Mukaan voi ottaa omat eväät tai ostaa kahvilasta.

Lisätiedot ja kesän 2020 aukioloajat:
turku.fi/liikunta


LASTENKULTTUURIKESKUS SEIKKAILUPUISTO
Kupittaankatu 2, Turku


Kupittaanpuistossa sijaitseva Seikkailupuisto on lastenkulttuurikeskus, joka tarjoaa monipuolista kulttuuri-toimintaa lapsiperheille sekä kannustaa luovuuteen ja mielikuvitukseen. Alueeseen kuuluva laaja vehreä leikkipuisto on oiva piknikpaikka. Puiston halki kiemurteleva puro kutsuu kahlaamaan ja vesileikkeihin. Seikkailupuiston Liikennekaupungin minikaupungista löytyvät sekä pienikokoinen Tuomiokirkko että Turun linna.

Lisätiedot:
turku.fi/seikkailupuisto


LUOSTARINMÄKI
Vartiovuorenkatu 2, Turku


Luostarinmäen museokortteli on Turun ainoa yhtenäinen puutaloalue, joka säilyi vuoden 1827 Turun palossa. Yli 200 vuotta vanhat rakennukset sijaitsevat alkuperäisillä paikoillaan ja korttelin kujat, pihat ja kodit muodostavat ainutlaatuisen miljöön keskellä kaupunkia.

Luostarinmäen postissa lähetettävä posti leimataan käsin ja 1800-luvun sekatavarakaupan valikoimaan kuuluvat mm. suositut truutteihin pakatut makeiset.


TURUN LINNA
Linnankatu 80, Turku


Mahtava Turun linna on vartioinut Aurajoen suuta 1200-luvun lopulta lähtien. Korkeat harmaakivimuurit kätkevät sisälleen ainutlaatuisia hetkiä historiasta. Linnaa on historiansa aikana puolustettu ja piiritetty, käskynhaltijat ovat vaihtuneet ja Juhana-herttuan aikana linna muuttui hovielämän näyttämöksi. Esilinnan päänäyttelyssä ja tyylihuoneissa aistii elämää kautta vuosisatojen.


APTEEKKIMUSEO & QWENSELIN TALO
Läntinen Rantakatu 13b, Turku


Qwenselin talo on Turun vanhin säilynyt puutalo, josta löytyy 1700-luvun säätyläiskoti ja 1800-luvun apteekki saman katon alta.

Qwenselin säätyläiskodissa pääsee tutustumaan sen kuuluisimman asukkaan, Suomen kirurgian isän Joseph Pippingin perheen elämään ja aikakauteen. Apteekkimuseon apteekkimyymälätilassa eli offisiinissa on Suomen vanhin säilynyt apteekkisisustus vuodelta 1858.


KURALAN KYLÄMÄKI
Jaanintie 45, Turku


Kuralan Kylämäki on aito 1950-luvun neljän tilan maalaiskylä, jonka alueella on ollut asutusta jo rautakaudelta lähtien. Kuralan Kylämäen upeissa maisemissa voi ulkoilla ympäri vuoden ja eri tapahtumissa pääsee tutustumaan rakennuksiin ja 1950-luvun arkiseen elämänmenoon. Kokeiluverstaan työpajoissa tarjotaan tekemisen iloa niin lapsille kuin aikuisillekin.

Kesäaikaan Iso-Kohmon tuvassa hehkuu puu-uuni ja hellalla valmistuvat herkut isoäidin aikaisten ohjeiden mukaan. Talon emäntä kertoo entisajan maatilan arkiaskareista ja antaa käteviä vinkkejä mehustamisesta, hilloamisesta tai valkopyykin pesemisestä ja mankeloinnista.


Biologinen museo
Neitsytpolku 1, Turku


Vuonna 1907 perustetussa kauniissa jugendrakennuksessa toimiva Biologinen museo esittelee Suomen eläimistöä ja kasvillisuutta Turun saaristosta aina Lapin tuntureille asti. Museossa voi kurkistaa mm. keväiseen ulkosaaristoon tai ihmetellä Ruissalon lehdon lajirikkautta.

Museo on mainio vierailu- ja opintokohde kaikille luonnosta kiinnostuneille. Erityisen suosittu se on lasten ja lapsiperheiden kohteena. Vaihtuvat näyttelyt esittelevät ajankohtaisia aiheita ja ilmiöitä luonnossa.

www.turku.fi/biologinenmuseo


WAM
Itäinen Rantakatu 38


Näyttelyt
Anneli Nygren – Fan Academy 20.9. asti
Näyttely on retrospektiivinen katsaus suomalaisen mediataiteen pioneerin tuotantoon lähes viidenkymmenen vuoden ajalta.

Hyäryllistä 20.9. asti
Näyttely on läpileikkaus Hyäryllistä-taiteilijakollektiivin tuotannosta. Oivaltavissa teoksissa arkipäiväiset materiaalit ja esineet muuntuvat yhdistelyn kautta toiseksi, huumoria unohtamatta.

wam.fi